Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Bílkový chlebíček s hroznovým vínem

0.0
Bílkový chlebíček s hroznovým vínem

Potřebné ingredience

Korpus: 6 bílků, 140 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 150 g Hery, 150 g hroznů bez pecek, 75 g vlašských ořechů. Dále: 100 g hořké čokolády, kousek 100% tuku.

Postup přípravy

Když vám zůstane z pečení plno bílků, můžete vyzkoušet třeba tento vynikající chlebíček.

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, do kterého lehce vmícháme mouku s práškem, rozpuštěný vychladlý tuk, nasekané ořechy a rozpůlené hrozny. Těsto urovnáme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy s pečícím papírem na dně a v předehřáté troubě pomalu upečeme. Já pekla na 180°C 55 minut. Upečený chlebíček necháme 10 minut ve formě chladnout, pak uvolníme kraje a vyklopíme ho na kuchyňskou mřížku (jde to dobře). Studený chlebíček polijeme čokoládou.

Chlebíček je díky oříškům krásně křupavý a zároveň není suchý díky hroznům.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie